Får De Unges Lindemanpris

Mira Thiruchelvam får De Unges Lindemanpris for 2023. Prisen er på 75.000 kroner.

Foto: Kristoffer Ivan

Det er mottakeren av Lindemanprisen som velger hvem som skal få de unges pris, og Runar Tafjord har altså valgt fløytisten, komponisten og produsenten Mira Thiruchelvam (f. 1994) fra Bergen.

– Mira spiller bansurifløyte på høyt kunstnerisk nivå og hun har et sjangerløst uttrykk som inkluderer flere stilretninger som jazz, hip-hop, Bollywood og klassisk sør-indisk musikk. Dette gir et nytt inntrykk av det flerkulturelle Norge som jeg svært gjerne tar imot, sier Tafjord i sin begrunnelse for prisen.

 Han legger til at Mira gjennom sitt spill og sine komposisjoner gir oss et musikalsk landskap av muligheter som er til inspirasjon og skaperglede for oss alle. Tafjords første møte med Mira var i 2017 og gjennom Fargespill Bergen da de hadde konsert med KORK i Grieghallen. 

-Spillet hennes ga et sterkt inntrykk av et musikalsk talent. Siden har jeg hørt henne i flere sammenhenger, og hun blir bare bedre og bedre. Mira viser en faglig dyktighet og originalitet jeg sjelden hører. Så jeg gleder meg over Miras fortsatte utvikling i årene som kommer og at spillet hennes skal pirre vår nysgjerrighet til å skape og dele, sier Runar Tafjord.

Mira har tamilske røtter og mange har hørt henne spille tamilsk tradisjonsmusikk. Men  hun er kanskje mest kjent som medlem i verdensmusikkbandet 9 Grader Nord. Tidligere i år var hun også med som musiker på Karpes Europa-turne. I høst blir det også premiere på Oslo World på prosjektet Panone 448C with Cumin som hun gjør sammen med Vestnorsk Jazzensemble.

Runar Tafjord får Lindemanprisen for 2023. Les mer HER

Det er stengt for kommentarer.