Får De Unges Lindemanpris

Komponisten Øyvind Mæland får De Unges Lindemanpris for 2018. En av de viktigste stemmene i et frodig samtidsmusikkmiljø, heter det om prisvinneren.

Det er den som får Lindemanprisen som utpeker mottakeren av De Unges Lindemanpris. Og Bjørn Kruses valg ble altså Øyvind Mæland.

De møttes første gang i 2006, da Mæland innledet sitt komposisjonsstudium ved Norges musikkhøgskole.

– Han la  frem skisser på musikk han arbeidet med, og i våre påfølgende samtaler viste Øyvind Mæland seg som en dypsindig og reflektert kunstner, samtidig som han demonstrerte et imponerende kompositorisk håndverk, sier Bjørn Kruse.

Ifølge Kruse har Mæland siden den gang,  gjennom studier med blant andre Olav Anton Thommessen, Ivar Frounberg og Henrik Hellstenius, skapt sitt eget kunstneriske ståsted og identitet innen et abstrakt lydlandskap som er slående personlig og originalt.

Kruse trekker blant annet fram operaen «Ad undas – Solaris korrigert», som han opplevde på Den norske opera i 2015.  

-Her sto det fram en komponist med stor kunstnerisk integritet og troverdighet. Mælands musikk innbyr til lyttende deltagelse i en poetisk lekende dialog som spiller på mange lag av referanser, komponert med strukturell kontroll og dramaturgisk innsikt. Det er ingen tvil om Mælands kunstneriske kraft. Han er allerede en av de viktigste stemmene innen et frodig samtidsmusikkmiljø,  rikt på unge komponisttalenter, sier Bjørn Kruse.

Øyvind Mæland er født i Stavanger i 1985, men bor i dag på Nesodden utenfor Oslo.

 

HER kan du lese mer om prisvinneren

 

 

 

Det er stengt for kommentarer.