Kulturnatt med salmesang

Uranienborg vokalensemble (Foto: Åshild Marie Olsen)

I år skal Oslo Kulturnatt også fylles med salmesang. Salmefoss er navnet, og både det og ideen er  hentet fra Reykjavik der det har vært arrangert i flere år.

Ideen består kort og godt i at mennesker kommer sammen og synger den ene salmen etter den andre – som en kraftfull, sprudlende foss. Deltakerne kan komme og gå som de vil, det vil alltid være kor og instrumenter som sørger for at fossen renner.

En rekke kirkemusikkmiljøer har gått sammen om å arrangere Salmefoss som ledd i Oslo Kulturnatt 12. september 2014.

Det hele skjer i Uranienborg kirke i Oslo fra kl. 1900 til kl. 2300.

Salmefossen vil bli ledet av noen av byens fremste kor og organister:

  • Uranienborg vokalensemble, dirigent Elisabeth Holte
  • Bærum Bachkor, dirigent Thröstur Eiriksson
  • Norges musikkhøgskoles kirkemusikkstudenter
  • Oslo kammerkor, dirigent Håkon Daniel Nystedt
  • Ungdomsblokkfløytistene ledet av Svein Egil Skotte
  • Organistene Inger-Lise Ulsrud og Karin Nelson

I tillegg vil vi møte bl.a. Barbro Marklund, Einar Solbu, Vivianne Sydnes, Knut Vollebæk og Henrik Ødegaard som vil informere om salmene som synges, og presentere ”Min salme”.

Kirkens nye salmeskattkiste med sitt vide repertoar av gammelt og nytt, kjent og ukjent, vil danne grunnlaget for Salmefossen.

Men vi gleder oss også til å presentere en helt ny salme, bestilt til anledningen. Teksten er skrevet av Hanne Ørstavik, musikken av Tord Gustavsen.

Tord Gustavsen og Hanne Ørstavik. (Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen/Oktober forlag)

Arrangørene av Salmefoss inviterer alle til å være med å synge salmer! Du kan være med hele kvelden, eller bare en kort stund! Du kan være med enten du vet at du er veldig glad i salmer, eller du lurer på hva salmer egentlig er for noe! Du kan være med enten du er ung eller gammel, kvinne eller mann! Du kan være med enten du kommer alene eller sammen med andre – du vil garantert ikke være alene om å synge, og du vil bli ledsaget av fremragende kor, organister og instrumentalister!!

Salmefoss arrangeres av Lindemans Legat i samarbeid med Uranienborg menighet og Norges musikkhøgskole. Prosjektgruppen for Salmefoss har bestått av Thröstur Eiriksson, Elisabeth Holte, Karin Nelson, Otto Chr. Odland, Einar Solbu, Inger-Lise Ulsrud og Henrik Ødegaard.

BLI MED – LA OSS FYLLE KULTURNATTEN MED SALMESANG!

For mer informasjon, ta kontakt med styreleder Einar Solbu i Lindemans Legat, tlf 91568343

Det er stengt for kommentarer.