Får De Unges Lindemanpris

Saksofonisten og komponisten Signe Krunderup Emmeluth (f.1992) får De Unges Lindemanpris for 2021. Prisen er på 50.000 kroner.

Prisvinneren er dansk, men har bodd og virket i Norge i flere år.

Det er mottakeren av Lindemanprisen som utpeker vinneren av de unges pris, og Maja Solveig Kjelstrup Ratkje valgte altså Signe Emmeluth.

-For meg ble hun et soleklart valg, sier Ratkje.

-Signe og altsaxen hennes er en mektig symbiose – en kraftsalve, et musikalsk monster, et melodisk og rytmisk fyrverkeri! Jeg har hørt henne på kloss hold på solokonsert, og jeg har hørt henne i samspill med landets fremste jazzmusikere, og det er aldri en nøling, aldri en kjedelig tone å spore, sier Ratkje og legger til:.

Det er overskudd og spilleglede og kreativitet på en slik måte at det beriker alt som er rundt: publikum, medmusikere og selve musikken. Selv om hun virker svært moden som musiker allerede, er det ingenting som tilsier at hun kommer til å stagnere i kun ett uttrykk. 

Om komponisten Signe Emmeluth sier Ratkje dette:

-At Signe også er en fremragende komponist, er en naturlig forlengelse av overskuddsbasert idérikdom og evne til læring og mestring. Hun virker å være på jakt i musikken, hun er søkende og nysgjerrig og kaster seg like gjerne over Bach og Ligeti som jazzens helter. Hun har også en side av varhet og sans for små detaljer. Det har vært en berikelse å bli bedre kjent med Signes musikk og musisering, og jeg tror hun vil fortsette å inspirere både unge og eldre generasjoner i lang tid.

Dette er Signe Emmeluth. Les mer HER

Lindemanprisen for 2021 til Maja S. K. Ratkje. Les mer HER

Det er stengt for kommentarer.