Lindemanprisen for 2020 til Per Gisle Haagenrud

Per Gisle Haagenrud

Fiolinisten og pedagogen Per Gisle Haagenrud (60) får årets Lindemanpris. Haagenrud har en lang karriere bak seg som orkestermusiker og lærer, og han har hatt stor betydning for utviklingen av et talentmiljø for strykere i Bergen.

Prisen er på 150.000 kroner, og den er en av Norges viktigste og mest prestisjefylte musikkpriser.

-En stor ære, sier prisvinneren om tildelingen av Lindemanprisen.

Haagenrud har undervist unge musikere helt siden studietida på musikkhøgskolen og også gjennom alle de 25 årene han var ansatt som førstefiolinist i Bergen Filharmoniske Orkester. Siden 2005 har han undervist på heltid, og det er ikke få unge strykere som har hatt ham som lærer.

Dette er Per Gisle Haagenrud

Haagenrud anslår selv at minst et 30-talls av elevene hans de siste 15 årene har begynt på en høyere musikkutdanning etter videregående.

I begrunnelsen for å gi prisen til Haagenrud heter det blant annet at «med sin lange erfaring som utøvende musiker på høyeste nivå og med sine sterke pedagogiske evner, har Per Gisle Haagenrud vært, og er fortsatt, en helt sentral, avgjørende kraft og ressurs for det gode, unge strykermiljøet i Bergen i dag. Et miljø som i stadig økende grad gir verdifulle bidrag til norsk musikkliv.»

Lindemanprisen og De Unges Lindemanpris blir delt ut i forbindelse med en høytidelig seremoni på Norges musikkhøgskole 16. oktober.

Lindemanprisen har vært delt ut hvert år siden 1978. Første gang den ble utdelt ble prisen delt mellom Nicolai Dirdal, Klaus Egge og Arild Sandvold.

Vil bli en enda bedre lærer. Les et omfattende intervju med årets prisvinner HER

Det er stengt for kommentarer.