Salmefoss også i år

Etter overveldende respons i fjor blir det Salmefoss også i år. Arrangementet finner sted i Uranienborg kirke 11. september i forbindelse med Oslo Kulturnatt.

Unni Løvlid, Uranienborg Vokalensemble og Inger-Lise Ulsrud er blant de som medvirker under årets Salmefoss

Ideen og navnet Salmefoss er hentet fra Reykjavik der det i flere år har vært arrangert Salmefoss som ledd i byens kulturfestival. Ideen består kort og godt i at mennesker kommer sammen og synger den ene salmen etter den andre – som en kraftfull, sprudlende foss. Deltakerne kan komme og gå som de vil, det vil alltid være kor og instrumentalister som sørger for at fossen renner.

Den første norske salmefossen ble arrangert under Oslo kulturnatt i fjor. Responsen var så overveldende at vi ble inspirert til å invitere til salmesang også i år. Det blir altså Salmefoss som ledd i Oslo Kulturnatt 11. september 2015. Det hele skjer i Uranienborg kirke i Oslo fra kl. 1900 til ca. kl. 2230.

Salmefossen vil bli ledet av noen av byens fremste kor og organister:

Oslo Domkirkes Guttekor, dirigent David Maiwald

Uranienborg vokalensemble, dirigent Elisabeth Holte

Norges musikkhøgskoles kirkemusikkstudenter

Musikkstudenter fra NLA Høgskolen Staffeldtsgate under ledelse av Tore W. Aas

Organistene Inger-Lise Ulsrud og Karin Nelson

I tillegg vil vi møte bl.a. Kåre Nordstoga, Einar Solbu, Inger-Lise Ulsrud, Unni Løvlid og Thröstur Eiriksson som vil informere om salmene som synges, og presentere ”Min salme”.

Norsk Salmebok 2013 med sitt vide repertoar av gammelt og nytt, kjent og ukjent, vil danne grunnlaget for Salmefossen. Men vi gleder oss også til å presentere en helt ny salme, bestilt til anledningen: Tekst Edvard Hoem, musikk Håkon Berge.

 

Har skrevet ny salme: Edvard Hoem og Håkon Berge

Arrangørene av Salmefoss inviterer alle til å være med.  Du kan være med hele kvelden, eller bare en kort stund! Du kan være med enten du vet at du er veldig glad i salmer, eller du lurer på hva salmer egentlig er for noe! Du kan være med enten du er ung eller gammel, kvinne eller mann! Du kan være med enten du kommer alene eller sammen med andre – du vil garantert ikke være alene om å synge, og du vil bli ledsaget av fremragende kor, organister og instrumentalister!!

Salmefoss arrangeres av Lindemans Legat i samarbeid med Uranienborg menighet og Norges musikkhøgskole. Prosjektgruppen for Salmefoss har bestått av Thröstur Eiriksson, Elisabeth Holte, Karin Nelson, Otto Chr. Odland, Einar Solbu og Inger-Lise Ulsrud.

 

Det er stengt for kommentarer.