Lindeman-konsert i Sandar kirke, Vestfold

Wenche Helgesen og Bjørn Vidar Ulvedalen

Wenche Helgesen og Bjørn Vidar Ulvedalen

Velkommen til sang og musikkveld med Bjørn Vidar Ulvedalen, klaver og orgel, Wenche Helgesen, sang og Tora Terese Waaler Wærvågen, fiolin. Musikk fra Lindeman-familien.

Dette blir en sang- og musikkveld der Bjørn Vidar Ulvedalen byr på smakebiter fra sin nye cd med musikk av musikerfamilien Lindeman. Konserten arrangeres i forbindelse med at det i år er 200 år siden Ludvig Mathias Lindeman ble født.

Ludvig Mathias Lindeman var den første i Norge etter Olea Crøger som begynte å samle folkemusikk systematisk, og samarbeidet med Crøger og Landstad (prest i Sandar kirke i 15 år) om utgivelsen av Norske Folkeviser. Lindeman er representert i Norsk Salmebok med 39 komposisjoner. Blant disse er noen av de mest kjent salmer i norsk tradisjon, som «Påskemorgen slukker sorgen», «Et barn er født i Betlehem» og «No livnar det i lundar».

Bjørn Vidar Ulvedalen og Tora Terese Waaler Wærvågen

Bjørn Vidar Ulvedalen og Tora Terese Waaler Wærvågen. Foto: Privat

Lindeman-jubileet blir markert en rekke steder i Norge, og vi synes det er fint å kunne gjøre det også i Sandar kirke. Kanskje han besøkte denne kirken i forbindelse med samarbeidet han hadde med Landstad mens Landstad var prest i Sandar kirke? Lindeman fikk i oppgave å lage notebok til utgivelsen av Landstads salmebok (1869).

Bjørn Vidar Ulvedalen er utdannet ved Norges musikkhøgskole (1997) hvor han nå studerer mastergrad i kirkemusikk. Han arbeider som kantor og kulturskolelærer i Re, med orgelundervisning av barn som satsningsområde.  Han gir dette året ut en bok (Cantando) og en CD (Euridice turn left) med orgelmusikk av Lindemanfamilien.

Sandar kirke, Sandefjord

Sandar kirke. Foto: Wikimedia

Tora Terese Waaler Wærvågen fullførte i 2007 det 4-årige kandidatstudiet i klassisk utøving ved Norges musikkhøgskole, der hun studerte med professor Detlef Hahn. Fra 1998–2000 gikk hun på Barratt Dues musikkinstitutt i Oslo og studerte hos Alf-Richard Kraggerud og Geir Inge Lotsberg. Hun har omfattende konsert og turnevirksomhet bak seg.

Wenche Helgesen har sin bakgrunn fra bl.a. Valens solistensemble, Sandefjord jentekor, musikkonservatoriet i Trondheim (1996). Hun er i dag ansatt som kulturkonsulent ved Nord-Jarlsberg og Sandefjord kulturskoler. Hun dirigerer Vestfold operakor og virker som frilanssanger.

Program for konserten i Sandar kirke torsdag 8. november kl. 19 (pdf)

Arrangør: Sandar kirke
Fri entré. Kollekt.

Konserten er støttet av Lindemans Legat.

Det er stengt for kommentarer.