L.M. Lindeman feires i sjømannskirken i San Francisco

Sjømannskirken San Francisco

Sjømannskirken i San Francisco markerer også Lindeman-jubileet. Kirken, som ligger i skråningen på Hyde Street, med nydelig utsikt over fjorden, er stedet for jubileumsfeiringen søndag 21. oktober. Foto: Håkon Sødal

At det er to hundre år siden organisten, komponisten og folketonesamleren Ludvig Mathias Lindeman ble født, er noe vi ikke lar gå upåaktet hen i sjømannskirken i San Francisco. Vi benytter enhver anledning til både å feire og til å bli litt klokere. Denne gang gjelder det altså en av de mest betydelige musikk-personligheter fra 1800-tallets Norge.

Gudstjeneste
Søndag 21. oktober kl. 11.00 blir det først ordinær høymesse i sjømannskirkens kapell. Alle salmer har melodier av L.M. Lindeman,
og øvrig musikk under gudstjenesten vil ha Lindeman som opphavsmann.

Kulturarrangement
Etter gudstjenesten og kirkekaffen (kl. 13.00) blir det et kulturarrangement i kirkestuene i samarbeid mellom Nordmanns-Forbundet og sjømannskirken i San Francisco.

Pianisten Margrete Moen Birkedal, saksofonisten Annette Munkeby og Håkon Sødal (trøorgel og flygel) spiller.
Lindeman og hans betydning for norsk kirkeliv og almenne kulturliv vil bli presentert. Håkon Sødal, sjømannskirkens organist, holder et minikåseri om Lindeman. Sammen med Håkon Sødal bidrar også tidligere sjømannsprest Dagfinn Kvale og en av Lindemans slektninger som har tilhold i San Francisco-området, Tove Norlander.
Enkelte verk komponert av andre medlemmer av Lindeman-slekten vil også bli å høre i løpet av dagen, samt noen av Edvard Griegs bearbeidelser av folketoner som Ludvig Mathias Lindeman samlet inn.

Velkommen!

Last ned program (pdf)
(Forbehold om mindre endringer)

Arrangør: Nordmanns-Forbundet og Sjømannskirken i San Francisco
Suggested donation til dekning av utgifter.

Det er stengt for kommentarer.