Lindeman i marka. Kjente og ukjente viser fra Nordmarka

Konsert og lansering av bok og cd på Midtodden ved Maridalsvannet søndag 9. september kl. 18, med Jørn Simen Øverli (sang og gitar), Øyonn Groven Myhren (sang), Frode Haltli (accordion) og Stian Carstensen (torader, banjo, steel gitar, bulgarsk kavalfløyte, gitar og accordion).

Jørn Simen Øverli: Markaviser

Jørn Simen Øverlis Markaviser. Sanger fra Normarka og Krokskogen lanseres 9. september 2012. Foto: Helge Lien

Musikeren Jørn Simen Øverli har i mange år samlet inn sanger og viser fra Nordmarka og Krokskogen. 70 av de beste har han tatt med i sin nye sangsamling Markaviser som lanseres denne dagen, i bokform og på cd. En del av visene er nedskrevet av Ludvig Mathias Lindeman på vandringer i marka i 1860-årene. Flere av disse er fra området rundt Maridalsvannet.

I år er det 200 år siden Ludvig Mathias Lindeman ble født. For mange av oss er han mest kjent som salmedikter (No livnar det i lundar, Kirken den er et gammelt hus), men han har blant annet også samlet inn et betydelig antall folkeviser fra mange steder i landet.

Margrete Pedersdotter på Midtodden var en av Lindemans beste kilder. Ruinene av huset står fortsatt, og det er nettopp her, en liten spasertur fra Oset, med utsikt over Maridalsvannet og solnedgangen, Jørn Simen Øverli sammen med musikervenner vil gi til beste noen av disse markavisene.

Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen og Maridalens Venner er støttespillere for dette arrangementet der vi håper å samle store og små til en minnerik kveld med store opplevelser på mange plan.

Pris: kr 150/100

Kontakt:  
Jørn Simen Øverli tlf. 95861711, jornsimen@casanostra.no
Astrid Holen (Historielaget), tlf. 92629480, as-ho@online.no

Last ned plakat: Markaviser (pdf)

Her kan du lese et intervju med Jørn Simen Øverli

Kart for Midtodden, Maridalen

Det er stengt for kommentarer.