Får de unges pris

Vinneren av De Unges Lindemanpris, Mari Eriksmoen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sopranen Mari Eriksmoen (26) får de unges Lindemanpris for 2009. Prisen er på 50.000 kroner.

Det er vinneren av Lindemanprisen som bestemmer hvem som skal få de unges pris, og Solveig Kringlebotn valgte altså koloratursopranen Mari Eriksmoen.

Ifølge Kringlebotn har hun et sjeldens instrument. ”For mens verden har mange gode sangere og kanskje sopraner spesielt, er det få ”ekte” koloratursopraner. I hvert fall med det potensialet som Mari har”, heter det i Solveig Kringlebotns begrunnelse.

Kringlebotn har fulgt Mari Eriksmoen siden tenårene, og har sett en enorm utvikling:

”Fra å være en upolert sanger, men med et godt materiale, har hun vokst år for år. Men det har ikke kommet gratis. Hun har jobbet beinhardt over tid, og det gir resultater i alle bransjer og yrker. Også innen sang”.

Kringlebotn mener Mari Eriksmoen har utviklet en stadig bedre sangteknikk, noe som gjør at hun leverer prestasjoner på et stadig høyere nivå, og ikke minst er hun stabil på et høyere nivå.

I tillegg trekker Kringlebotn fram den sceniske opptredenen.

”Mari er utrustet med en stor scenebegavelse. Hun har et skuespillertalent langt utover det vanlige, noe som gjør at hun innen opera, og spesielt innen framtidens opera der teaterelementet blir stadig viktigere, har et fortrinn framfor mange andre”.

”Det er summen av alt dette som gjør at jeg vil gi de unges pris til Mari. Hun har utstråling, personlig uttrykk og klang, kombinert med intelligens, vilje og voldsom arbeidsmoral”, sier Solveig Kringlebotn.

Mari Eriksmoen har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og fra Conservatoire National Superieur i Paris.

Hun debuterte som 23-åring på Den Norske Opera i turneforestillingen ”Operaen kommer”, og var også solist under gallaforestillingen som åpnet den nye operaen i Bjørvika i 2008.

Tidligere i år debuterte hun også ved opeeraen i København som Barbarina i ”Figaros Bryllup”.

Hun studerer nå hos professor Susanna Eken på Operaakademiet ved Det Kongelige Teater i København.

Hun skal synge en av hovedrollene i den nyskrevne operaen ”Jorden rundt på 80 dager” av Gisle Kverndokk, som skal spilles på Den Norske Opera i mai/juni i 2010.

PRESSEBILDER


mari-2Kopi av mari-11

Det er stengt for kommentarer.