Lindemanprisen til Håvard Gimse

Pianisten og professoren ved Norges musikkhøgskole, Håvard Gimse, får Lindemanprisen for 2022. Prisen er på 150.000 kroner og den er en av Norges mest prestisjefylte musikkpriser.

-Håvard Gimse er en verdig vinner av Lindemanprisen. Han står i en særstilling blant norske musikere og er en av våre aller fremste pianister, heter det i begrunnelsen for tildelingen.

-En stor og gledelig overraskelse, og en skikkelig opptur, sier Gimse om tildelingen.

Prisvinnerens forkjærlighet for skandinavisk og norsk klassisk musikk har gjort ham til en av de mest innflytelsesrike artister på denne arenaen, sier styreleder i Lindemans Legat, Einar Solbu.

Håvard Gimse har siden 1992 gitt ut en lang rekke innspillinger. Blant annet Geirr Tveitts klaververker, og musikk av komponister som Klaus Egge, Thomas Tellefsen, David Monrad Johansen, Johan Kvandal, Harald Sæverud, Ole Bull, i tillegg til Edvard Grieg og en lang rekke europeiske komponister.

Han er ettertraktet både som solist og som kammermusiker, i tillegg til at flere av Skandinavias beste klassiske artister foretrekker ham som sin akkompagnatør.

Håvard Gimse er professor ved Norges musikkhøgskole og kunstnerisk leder for Oslo Kammermusikkfestival. Han har en stor internasjonal karriere, med omfattende turneer i Skandinavia, han har spilt med mange orkestre verden over, og har gitt konserter på mange av verdens mest prestisjetunge konsertscener, inkludert Wigmore Hall, Carnegie Hall (New York), Palais des Beaux Arts (Brüssel), og Concertgebouw (Amsterdam).

 Av kammermusikk kan nevnes samspill med Truls Mørk i en årrekke, med flere turnèer bl.a. til USA, Japan og Italia. Dessuten opptredener i Berlin Konzerthaus og Carnegie Hall med Tine Thing Helseth,  Beethovenhaus Bonn med Alina Pogostkina og Wigmore Hall med Marianne Thorsen.

Lindemanprisen overrekkes i forbindelse med en festkonsert for prisvinneren i Lindemansalen på Norges musikhøgskole 21. oktober.

Dette er Håvard Gimse. Les mer HER

Pianisten som nesten ble fotballspiller. Les et lengre intervju med Håvard Gimse HER

Det er stengt for kommentarer.