Får De Unges Lindemanpris

Cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen (32) får De Unges Lindemanpris for 2020. Prisen er på 50.000 kroner.

Det er mottageren av Lindemanprisen som bestemmer hvem som skal få De Unges Lindemanporis, og Per Gisle Haagenrud valgte altså Waaler Wærvågen.

-Ingen lett oppgave å velge ut hvem som skulle få denne prisen. Det er så mange dyktige, unge utøvere i Norge i dag som jeg kunne tenkt med å gi en slik pris til, sier Per Gisle Haagenrud.

Når valget likevel falt på Frida Fredrikke Waaler Wærvågen var det flere grunner til det.

-For det første har hun allerede svært høyt nivå som utøvende, og hun gjør en fabelaktig jobb som solocellist i Bergens Filharmoniske orkester. Dessuten er hun en person med sterk involvering og interesse i det hun gjør. Hun har mange kvaliteter, både som utøver og som lærer.

I Bergen har Frida Fredrikke Waaler Wærvågen i tillegg til stillingen i BFO, også en undervisningsstilling ved Griegakademiet. Hun er ellers medlem i Ensemble Allegria, og har dessuten vært med i en rekke forskjellige prosjekter som frilans.

Wærvågen startet sin musikalske karriere i en alder av fem år på den lokale musikkskolen i Horten. I 10-årsalderen begynte hun ved Barratt Due musikkinstitutt, der hun hadde Aage Kvalbein som lærer.. På Norges musikkhøgskole studerte hun under Truls Mørk.  Gjennom mange år har hun også studert under professorene Frans Helmerson, og Torleif Thedéen.

Det er stengt for kommentarer.