Cellist får De Unges Pris

Cellisten Audun André Sandvik (f. 1979) får De Unges Lindemanpris for 2013. Prisen er på 50.000 kroner.

”En musiker av i dag, og i toppklasse som solist, kammermusiker og orkestermusiker. I tillegg er han kreativ og har en spennende ideverden”, heter det blant annet i begrunnelsen for å gi prisen til Sandvik.

Det er vinnerne av Lindemanprisen som utpeker mottageren av De Unges Pris. I år deles Lindemanprisen mellom fiolinisten Terje Tønnesen og Det Norske Kammerorkester. I sin begrunnelse å gi De Unges Lindemanpris til Sandvik skriver de at ”han kom som en frisk vind inn i Det Norske Kammerorkester som stipendiat fra musikkhøgskolen i 2005. . Han fant fort formen og spillestilen, og han ble raskt en av orkesterets markante solocellister. Siden har han gjennom sitt eminente spill utviklet seg til å bli en orkesterets store personligheter, samt at han evner å kombinere bygging av gode sosiale bånd med kravet til alltid å strebe etter høyest mulig kvalitet.”

Tønnesen og kammerorkesterets ledelse mener Sandvik er en musiker som vil sette spor etter seg i norsk musikkliv i mange år framover, og at han også vil være en veiviser for mange både foran og bak seg i det musikalske landskapet han beveger seg i.

 

Audun André Sandvik er født og oppvokst i Bergen, men bor nå i Oslo. Han er solo-cellist i Kringkastingsorkesteret og Det Norske Kammerorkester. Våren 2007 avsluttet han Diplomstudiet ved Norges Musikkhøgskole. Han underviser i dag ved skolen. Sandvik er kunstnerisk leder for musikkfestivalen Gloppen Musikkfest i Sandane. Han spiller på en cello bygget i 1695 i Roma av Giorgio Tangingardo.

De unges Lindemanpris er opprettet for å inspirere unge komponister, utøvere og musikkpedagoger som allerede har nådd et høyt faglig nivå, og som har gode forutsetninger for å utvikle seg videre. Prisen har, med unntak av i fjor, vært delt ut hvert år siden 2001.

En oversikt over tidligere prisvinnere finner du HER

Det er stengt for kommentarer.