Konsertforedrag: L.M. Lindeman – pionér og nasjonsbygger

Vestfossen kirke

Vestfossen kirke, Øvre Eiker. Foto: Wikimedia

Lørdag 20. oktober  kl.16  feires  Lindeman-jubileet i Eiker med et konsertforedrag i Vestfossen kirke.

Professor Harald Herresthal vil denne ettermiddagen spille og  fortelle om Lindemans liv og betydning. Med seg har han Vestfossen mannskor, fire unge sangere fra Den Norske opera og ballets barnekor. Barnebarnet Christina Herresthal synger noen av visene til Lindeman, mens kirkemusikkstudenten Maria Hansli spiller et firhendig variasjonsverk av Lindeman sammen med Herresthal, som understreker at tilhørerne også trekkes inn i foredraget som utøvere. Han har laget en salmekavalkade med mange av Lindemans mest populære salmemelodier.

Vestfossen kirke

Harald Herresthal er medlem av jubileumskomiteen for Lindeman-året 2012.

Det er stengt for kommentarer.