Konsert i Nøtterøy kirke

Himmelsk lyd, plakatSøndag 26. februar, kl. 18.00 i Nøtterøy kirke:

Himmelsk lyd!

Bjørn Vidar Ulvedalen, orgel
Wenche Helgesen, sang

Konserten byr på vakker musikk av J.S.Bach, C.Franck L.Vierne, Lindeman-familien, folketoner og jazz.

Det er nå 200 år siden komponisten, organisten og folkemusikksamleren Ludvig Mathias Lindeman ble født. Vi får høre noe så sjeldent som hans kroningsmarsj skrevet til kong Oscar den IIs og dronning Sofies kroning i Trondheims domkirke den 18. juli 1873! Vi får også høre musikk av hans etterkommere, bl.a. romanser av Kristian og Anna Lindeman, motett av Peter Lindeman og salmer av Signe Lindeman.

Last ned fullt program (pdf)
Arrangør: Kirkemusikalsk utvalg i Nøtterøy kirke

Bjørn Vidar Ulvedalen

Bjørn Vidar Ulvedalen. Foto: Privat

Bjørn Vidar Ulvedalen (Holmestrand) er kantor i Re og kjent for sitt arbeid med orgelskolen i Re hvor barn og unge får opplæring i orgelspill fra 6-årsalderen av. Ulvedalen studerer nå også mastergrad i kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole.

Wenche Helgesen

Wenche Helgesen. Foto: Privat

Wenche Helgesen er fra Sandefjord og flyttet i sommer tilbake til hjembyen etter mange år i Oslo. Hun jobber som kulturskolekonsulent ved Nord-Jarlsberg kulturskole, hvor hun også leder kor. Hun dirigerer Vestfold Operakor og synger selv i Sandefjord Kammerkor. Wenche Helgesen er utdannet sangpedagog ved musikkonservatoriet i Trondheim og Tromsø og har hovedfag i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Det er stengt for kommentarer.