Dette er Grete Pedersen

Bildet er fra en konsert med Det Norske Solistkor og Ensemble Allegria

Grete Pedersen (f. 1960) er utdannet som kirkemusiker og dirigent, med diplomeksamen i direksjon fra Norges musikkhøgskole i 1988. Hun har studert under Terje Kvam og Eric Ericson.

Grete Pedersen var 1980–1982 organist i Tonsen kirke i Oslo, 1982–1983 i Østre Fredrikstad kirke og 1986–1996 i Ris kirke i Oslo. Hun underviste 1988–1993 ved Barratt Due musikkinstitutt. Hun er i dag professor i kordireksjon ved Norges musikkhøgskole.

I 1984 startet Grete Pedersen Oslo kammerkor, som hun dirigerte frem til 2004. Siden 1990 har hun vært kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor.

Grete Pedersen er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk. Da hun arbeidet med Oslo kammerkor, skapte hun en ny oppføringspraksis med utgangspunkt i norsk kvedetradisjon og norsk folkemusikk. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt, radioopptak, TV-opptak og plateinnspillinger er Pedersen en av Nordens mest markante dirigenter.

Hun er ettertraktet som gjestedirigent, og har arbeidet med kor som Nederlands Radiokor, Pro Coro Canada og The World Youth Choir. Videre har hun engasjementer i Sveriges Radiokör og The Netherlands Radio Choir. Pedersen dirigerer også orkestre, og har arbeidet med blant andre Kringkastingsorkesteret (KORK), Norsk Barokkorkester, Ensemble Allegria, Det Norske Blåseensemblet og Det Norske Kammerkorkester.

Grete Pedersen har mottatt en rekke priser og utmerkelser, deriblant Norges korforbunds Ærespris, Telenors Kulturpris og Fartein Valen-prisen i 2017, TONOs formidlerpris i 2018, og nå altså, Lindemanprisen. I 2019 er Grete Pedersen dessuten nominert til Nordisk råds musikkpris.

Det er stengt for kommentarer.