Dette er Alf Richard Kraggerud

Alf Richard Kraggerud (f. 1969)er en av de mest anerkjente fiolinpedagoger og talentutviklere i Norden. Som leder for Unge Talenter ved Barratt Due musikkinstitutt (1999-2007 og 2009-2014) og grunnlegger av Valdres Sommersymfoni er han en av de mest innflytelsesrike personer i Norge på disse feltene.

Etter å ha fullført sine studier i pedagogikk og fiolin ved Barratt Due musikkinstitutt, studerte han i 1992 direksjon i London (i klasser med G. Hurst ved Royal Academy og L. Leonard ved Morley College).

Etter en kortere periode som førstefiolinist i Kringkastingsorkesteret ble han rektor ved Gjøvik Kulturskole (1995-1999). Fra 1999 til 2007 var han leder for Unge Talenter ved Barratt Due.

I 2007 ble han den første rektor ved det allerede velrenommerte Razumovsky Academy i London, men i 2009 var han tilbake i Norge. Siden 2009 har han vært prorektor ved Barrat Due Musikkinstitutt.

Kraggerud er videre både foredragsholder og leder av mesterklasser. Han har blant annet figurert ved innflytelsesrike og tradisjonsskapende institusjoner som Mozarteum (Salzburg, Østerrike), Northwestern University (Chicago, USA) og Astona (Sveits) i tillegg til flere av de store nordiske konservatoriene og høyskolene.

Valdres Sommersymfoni ble startet av Kraggerud i 1994. Hans resultater og visjoner gjør ham særdeles ettertraktet som foredragsholder og gjestende mesterklasseholder i inn- og utland.

Kraggerud er bosatt i Fetsund.

(Kilde: Barrat Dues musikkinstitutt)

Det er stengt for kommentarer.