Får De Unges Lindemanpris

Direktør i Oslo-Filhamonien, Ingrid Røynesdal (36), har fått De Unges Lindemanpris for 2014. Prisen er på 50.000 kroner.

Det er mottakeren av Lindemanprisen som utpeker hvem som skal få de unges pris. I år går Lindemanprisen til professor Harald Jørgensen ved Norges musikkhøgskole, og han har altså valgt Ingrid Røynesdal.

Ifølge Jørgensen har kulturlivets institusjoner og organisasjoner mange gode, engasjerte ledere. Og en av av dem er Ingrid Røynesdal.

– Fra å være en pianist som innfridde forventningene til et ungt talent, samtidig som hun perfeksjonerte seg i tennis og tok 14 norgesmesterskap, har hun utviklet seg teoretisk og forskningsmessig, med et sterkt engasjement for formidling av musikk langs nye veier. Blant annet via prosjekter med flere av våre mest fremtredende musikkgrupper, sier Jørgensen.

Han trekker også fram at samtidig som hun avsluttet sitt diplomstudium ved NMH avsluttet hun også sitt Masterstudium i statsvitenskap med avhandlingen «New Public Managements inntreden i norsk offentlig kunstsektor».

-En slik bakgrunn førte henne til viktige lederoppgaver, først ved Trollhaugen og nå ved Oslo-Filharmonien. Vi har grunn til å vente betydningsfulle innspill i musikklivet fra Ingrid Røynesdal i årene fremover, sier Jørgensen.

Lindemanprisen 2014 til Harald Jørgensen. Les mer

 Tidligere vinnere av De Unges Lindemanpris

 

Det er stengt for kommentarer.