Emil Duncumb får de unges pris

Pianisten Emil Duncumb får De Unges Lindemanpris for 2022. Prisen er på 50.000 kroner.

Det er mottageren av Lindemanprisen som avgjør hvem som skal få De Unges pris og Håvard Gimses valg ble altså Emil Duncumb.

-For meg var det et poeng å velge en usedvanlig talentfull person som ellers ikke mottar masse oppmerksomhet og priser i øst og vest, og som man kanskje lettest får øye på fra innsiden av musikklivet. Da kan jeg ikke tenke meg en bedre kandidat enn pianisten, arrangøren og hammerflygel/fortepiano-utøveren Emil Duncumb, skriver Gimse i sin begrunnelse for pristildelingen.

Duncumb, som er født i 1990, var masterstudent hos Gimse ved NMH for noen år siden, og utmerket seg raskt som en uvanlig kreativ  pianist. Etter NMH kom han inn Julliard School i New York, kanskje verdens mest prestisjefylte musikkhøyskole, men flyttet i stedet til London, der han likte seg bedre. 

I tillegg til klaver satset Duncumb etter hvert på klaverets ulike originalinstrumenter og på tidligmusikk, og han er en av få norske utøvere som har vunnet priser i fortepiano-konkurranser internasjonalt. 

Sammen med sin bror Jadran på lutt og gitar har Emil med stort hell arrangert mye musikk for andre ensembletyper enn hva den opprinnelig er skrevet for, og stadig flere i musikklivet har blitt oppmerksomme på Emils uvanlige talenter. 

Han er også med i ensemblet «Pocket sinfonia» som har spesialisert seg på å fremføre store verker i små format og som passer et praktisk musikkliv. I denne sammenhengen er Duncumb sentral, og hans tolkninger er kreative og utradisjonelle, mener Håvard Gimse.

Prisen utdeles under en festkonsert på Norges musikkhøgskole 21. oktober. 

Publisert av knut 19. august 2022.

Det er stengt for kommentarer.