De unges pris til pianisten Christian Ihle Hadland

Soon-Mi Chung og Stephan Barratt-Due har bestemt at De Unges Lindemanpris for 2007 skal tildeles pianisten Christian Ihle Hadland. Her er deres begrunnelse for å gi prisen til Ihle Hadland:

”Vi har kjent Christian i en årrekke. Først som en usedvanlig student av professor Jiri Hlinka ved Barratt Due musikkinstitutt. En periode hvor han bl.a. var solist med Oslo Filharmonien i forbindelse med Barratt Due musikkinstitutts 75-år jubileum, første prisvinner i den internasjonale Firkusnykonkuransen i Praha i 2003 og mottaker av Shellprisen i 2004.

Christian er i dag en utøver på topplan i norsk musikkliv.
Han er stadig engasjert til sentrale festivaler som Festspillene i Bergen, og kammermusikkfestivalene i Risør, Trondheim, Oslo og Stavanger.
Hans cd-innspilling med musikk av Bartok i 2004, med fiolinisten Annar Follesø, fikk strålende kritikker, og likedan hans Mozart-tolkning med Oslo Filharmonien i 2005.

Christians enestående begavelse utfolder seg i flere sammenhenger. Han er en solist av ypperste klasse – dokumentert gjennom en rekke konserter med norske profesjonelle orkestre. Som kammermusiker er han allerede en verdsatt samspillpartner for en rekke sentrale norske og utenlandske utøvere, som Truls Mørk, Henning Kraggerud, Janine Jansen, Renée Flemming, Ivry Gitlis m.fl..
Til sist har han vist seg som en glimrende akkompagnatør – så vel musikalsk som kollegialt støttende.
Christian mottok Kjell Bækkelunds ærespris i 2006, og den norske solistpris under Festspillene i Bergen i 2007.

Christians store repertoarkunnskap, kreativitet og musikalske innsikt, kjennetegner ham i alle hans utøvende roller.

Vi opplever Christian som en usedvanlig ressurs, og som i mange år fremover vil bidra til positiv vekst for et bredt spekter av norsk musikkliv.”


Christian Ihle Hadland pressebilde nr.1


Christian Ihle Hadland pressebilde nr.2


Christian Ihle Hadland pressebilde nr.3

Det er stengt for kommentarer.