Hele Norges kor


Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

På konsert med Solistkoret kan du få oppleve både nyskrevet musikk, folkemusikk og klassikere i den nordiske og internasjonale korlitteraturen – gjerne i uventede kombinasjoner. Solistkoret har en egen konsertserie og opptrer på ledende festivaler i Norge og internasjonalt. Koret har en rekke kritikerroste plateutgivelser og utmerkelser bak seg.

Det Norske Solistkor har siden opprettelsen i 1950 opparbeidet seg en unik posisjon i norsk musikkliv. Knut Nystedt ledet koret i hele 40 år før Grete Pedersen overtok i 1990. Fra og med høsten 2019 er Yuval Weinberg i tillegg engasjert som korets 1. gjestedirigent.

I 2018 ble albumet Bach: The Motets hedret med den franske prestisjeprisen Diapason d’or de l’année («årets korutgivelse»). Koret har mottatt utmerkelsen Diapason d’Or to ganger tidligere, og innspillingen Meins lebens licht med verk av Bach og Nystedt ble nominert til Spellemann. Koret har mottatt Gammleng-prisen for fortjenestfull medvirkning ved innspilling av grammofonplater, og blitt kåret til Årets utøvere av Norsk Komponistforening.

Som det første koret i Norden ble Det Norske Solistkor i 2009 medlem av Tenso, et eksklusivt nettverk for Europas ledende kammerkor. Koret er også medlem av NTO (Norsk Teater- og Orkesterforening), Norges korforbund og stiftelsen Ultima.

(Fra solistkorets hjemmeside)

Det er stengt for kommentarer.