Får de unges Lindemanpris

unges pris-6

Saksofonisten Espen Reinertsen og trompetisten Eivind Nordset Lønning får De Unges Lindemanpris for 2010.

Prisen er på 50.000 kroner og den blir overrakt nå i kveld i forbindelse med en høytidelig tilstelning i Lindemansalen ved Norges Musikkhøgskole.

Det er vinneren av Lindemanprisen som avgjør hvem som skal få de unges pris. Årets Lindemanprisvinner er saksofonisten og pedagogen John Pål Inderberg, og han har altså valgt å gi de ungs pris til Espen Reinertsen (1979) og Eivind Nordset Lønning (1983).

To utøvere som, ifølge Inderberg, både individuelt og i en lang rekke ensembler har utviklet et særegent spontanspill.

Sammen har de skapt duoen Streifenjunko der de utvikler trompeten og saksofonens klangmuligheter gjennom teknisk nybrottsarbeid.

Inderberg mener at de to, i sunn ydmykhet overfor notert,  gjennomkomponert musikk fra forskjellige musikkhistoriske epoker samt stor interesse for afrikansk-amerikansk musikk, framfører sitt spontanspill med stor overbevisning.

”De kommuniserer sine musikalske idéer godt internt og utvikler med dette et lydhørt publikum. Og – gjennom sine studier både ved Jazzlinja, NTNU og ved jazzutdanninga, NMH, har Reinertsen og Lønning skapt et mangfoldig nettverk av medmusikere som danner en basis for nasjonal og internasjonal turnévirksomhet”, heter det i begrunnelsen fra  Inderberg for å gi De Unges Lindemanpris til Reinertsen og Nordset Lønning.

Og – legger han til: ”Jeg gleder meg til å følge disse musikerne i framtida”.

Pressebilder Her

Det er stengt for kommentarer.